Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

17.2.2018  Yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen tervetulosanat

Miksi emme varmistaisi harrastuksemme jatkumista ja kalustomme tulevaisuutta? Näin kyselimme toisiltamme purkaessamme "purkuauto 2:sta" Kiskossa kesällä 2017. Kysymyksen jälkeen alkoi purkutyömaalla visiointi ja mietiskelykin. Olisihan se kätevää, helppoa ja edullistakin harrastajille, eikä siitä nyt hurjasti olisi vaivaakaan, kun on riittävästi innokasta väkeä toteuttamassa.

Asiaan palattiin nettikeskusteluissa yhä useammin, lopuksi olikin jo välttämätöntä tiedustella hiukan muiltakin, olisiko idealla kannatusta. Oli, selkeästi. Näin sai alkunsa pieni ryhmä joka alkoi tätä yhdistystä synnyttämään, kaikki huipentui lauantai-illan perustamiskokoukseen Matkamersutapaamisessa Karstulassa. Ajatuksesta tuli totta ja tässä se nyt digitaalisena Teille esitetään. Me Matkamersuharrastajat olemme nyt virallinen yhteisö, jolla on ääni ja näkyvyys. Tämä antaa painoarvoa osallistuttaessa yleiseen keskusteluun harrastukseemme liittyvissä asioissa, tulemme tuomaan äänemme esille, mikäli sitä keskustelussa aiheelliseksi katsomme. Ensisijaisesti olemme Matkamersujen asialla, mutta emme tule kaihtamaan laajempiakaan foorumeita. Olemme samalla niin autoharrastajien, kuin liikenteen tai matkailuautoilijoidenkin asialla.

Yhdistyksellä on tarkoituksena hankkia kattava varaosapankki, josta jäsenistö voi hankkia varaosia autoihinsa. Tavoitteena olisi jopa uustuotanto-osien hankintaa, mutta edetään maltilla. Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys, eli sidomme sisään tulevat varat aina uusiin varaosiin, tarvikkeisiin tai tuotteisiin. Palkkioita ei makseta kenellekään.

Yhdistys tulee järjestämään Matkamersutapahtumia eri mittakaavoissa, tulemme myös osallistumaan ajoneuvoharrastajien tapahtumiin ja kokoontumisiin omalla osastolla. Tulemme verkostoitumaan eri ajoneuvoharrastajakerhojen kanssa ja luomaan yhteistyötä harrastajien välille. Tulemme ajamaan ajoneuvoharrastajien asiaa yhdessä muiden kanssa, pyrkimyksenä pitämään harrastaminen edes mahdollisena näinä aikoina. Myös yhteistyökumppaneiden hankinta tulee olemaan yhtenä päätavoitteistamme. Näin saamme harrastuksemme hinnan pysymään jatkossakin kohtuullisena. Jäseniltä toivotaankin yhteistyökumppaneidemme tukemista vastapalveluksena.

Yhdistyksen pääasiallinen virtuaalinen kokoontumispaikka tulee jatkossakin olemaan sen synnyisija, Facebook-ryhmä. Niille, jotka eivät FB:ssä ole, eivätkä halua sinne liittyä on kanavana yhdistyksen foorumi. Moni on tosin FB:n valinnut ihan ryhmän olemassaolon vuoksi ja ryhmä onkin kuulemma ainoa asia, mitä Facebookissa tekevät. Tämänhetkinen jäsenmäärä ryhmässä lähentelee jo viittäsataa, eli varsin merkittävän kokoinen ryhmä. Keskustelu ja vinkinvaihto on vilkasta ja ennen kaikkea erittäin avointa, mikä tekee ryhmästä hyvinkin suositeltavan. Rohkeasti mukaan siis, otamme kaikki vastaan ja opastamme mielellämme ihan somen alkeista lähtien. On siellä ryhmässä etänä yhteen 508:iin moottorikin vaihdettu. Eräs ryhmän alkuaikojen huippuhetkistä.

Yhdistys tulee teettämään jäsenistön hankittavaksi erilaisia Suomen Matkamersut ry-tuotteita ja vaatteita. Kahvikuppeja, t-paitoja ja muuta vaatetusta tulee hyvinkin pian saataville, tarroja ja muuta materiaalia unohtamatta.

Toivotamme sinut, Matkamersuharrastaja tervetulleeksi mukaan yhdistyksemme toimintaan. 

Rivijäseneksi tai jopa aktiiviseksi toimijaksi esim. tapahtumajärjestelyissä. Talkootyönä tämä yhdistys on perustettu ja talkoilla se tulee jatkossakin toimimaan, hyvässä yhteishengessä. Me Matkamersuharrastajat kuljemme jalat maassa wanhaa kunnioittaen, omaa kalustoamme vaalien, edellä mainitussa ryhmässämme koemme lähes päivittäistä yhteenkuuluvuuden tunnetta, vailla merkittäviä erimielisyyksiä. Eri näkökantoja löytyy ja sehän näkyy jo harrastajien ajoneuvoistakin. niin laaja on kirjo jo eri ajoneuvojen ulkoisessa olemuksessa. Ja se jos mikä on harrastuksemme rikkaus. Olemme ainutlaatuisia!

Suomen Matkamersut ry:n psta, puheenjohtaja Pete Lehtisyrjä